7 0(1)
17 0(5)
11 0(1)
26 0(9)
* Antal matcher och mål i seniorlag räknas endast för de inhemska ligorna och är korrekt per den 2 juni 2021.
** Antal landskamper och mål är korrekta per den 2 juni 2021.

Arbër Avni Zeneli, född 25 februari 1995 i Säter, är en svensk-kosovansk fotbollsspelare (mittfältare) som spelar för Stade de Reims.

Karriär

Zenelis moderklubb är Hälsinggårdens AIK,[1] vilka han lämnade för IF Elfsborg som tolvåring.[2] Han avgjorde finalen i pojk-SM 2011, när han i 85:e minuten gjorde det avgörande 2–1-målet mot IF Brommapojkarnas U17-lag.[3] 2012 blev det en förlust med 3–2 mot Malmö FF:s U17-lag i finalen av pojk-SM för Zeneli och Elfsborg.[4] Han var med i Elfsborgs lag som vann U 21-allsvenskan 2013.[5]

Han flyttades inför säsongen 2014 upp i Elfsborgs A-lag tillsammans med fyra andra spelare från ungdomslaget.[6] Han gjorde sin allsvenska debut i premiären den 31 mars 2014 mot Åtvidabergs FF. Matchen slutade med en 2–1-förlust för Elfsborg och Zeneli blev inbytt i den 75:e minuten mot Simon Hedlund.[7]

Den 26 januari 2019 skrev han på för Stade de Reims.[8]

Landslagskarriär

Zeneli var en del av det svenska U21-landslag som tog EM-guld år 2015. Han fick dock ingen speltid i turneringen.[9] Hösten 2016 valde han istället att representera Kosovo på a-landslagsnivå.